Mijn Account

Search
Close this search box.

Stress bij Dieren

Alles tegen Stress bij Dieren!

Is je kat gestrest? Gebruik Feliway het helpt bij het verminderen van spanningen en conflicten tussen huiskatten. Feliway kan gebruikt worden in verschillende vormen zoals verdamper, spray of druppels.

Wanneer een kat met zijn kop langs voorwerpen wrijft, verspreidt hij feromonen. Dit gedrag heeft een functie: de kat markeert zijn territorium en ziet het als veilig en vertrouwd. Wanneer een kat bijvoorbeeld ziek of gestresst is, kan hij stoppen met het verspreiden van deze feromonen. Het gevolg is dat de kat zich niet meer prettig en vertrouwd voelt. Dit kan leiden tot ongewenst gedrag zoals sproeien, in huis plassen en krabben. De producten van Feliway verspreiden een imitatie van het geruststellende feromoon. Feliway kan jouw kat helpen te kalmeren bij onder andere een bezoek aan de dierenarts, de jaarwisseling of het wennen aan een nieuw huis.

Vechters worden vriendjes met Feliway

Speciaal voor huishoudens met meerdere katten is er Feliway Friends. De verdamper verspreidt het zogenaamde Cat Appeasing Pheromone. Dit feromoon wordt door de moederpoes afgegeven om haar kittens een veilig gevoel te geven. Tevens zorgt het ervoor dat zij sterk aan elkaar hechten. Op deze manier wordt de spanning tussen katten vermindert en kunnen ze weer in harmonie samenleven. Feliway Friends kan effectief zijn bij:

  • Staren
  • Blokkeren
  • Vechten
  • Achterna zitten/najagen
  • Conflicten met en zonder sproeien

Wat is Feliway?

Feliway is een kunstmatig vervaardigde kopie van de natuurlijke ‘geurboodschapper’ van de kat: het zogenaamde gezichtsferomoon. Dit feromoon komt vrij via speciale klieren in de kop. Door met de kop langs objecten te wrijven – het typische gedrag dat iedereen met een kat zal herkennen – geeft de kat de geur aan de omgeving af. Op deze manier markeert de kat zijn territorium, waarbinnen hij zich veilig en op zijn gemak voelt. 

Het natuurlijke markeergedrag met feromonen is van wezenlijk belang voor het welzijn van een kat. De feromonen die kat door het wrijven aan de omgeving afgeeft, geven hem rust, zekerheid en vertrouwen. Deze ‘feel good-signalen’ helpen de kat eventuele stress-situaties te overwinnen en zich in de betreffende omgeving op zijn gemak te voelen. Wanneer de geruststellende gezichtsferomonen ontbreken, bijvoorbeeld doordat de kat te gestresst is of in een nieuwe omgeving terechtkomt, dan kan Feliway helpen het welzijn van de kat snel en gemakkelijk te herstellen.

Daarnaast bestaat er sindskort een nieuwe variant van dit product: Feliway Friends. Deze is gemaakt op basis van Cat appeasing Phermone (C.A.P). Dit is een feromoon dat de moederpoes uitscheidt wanneer ze kittens heeft, om hen een veilig gevoel te geven en samen een band op te bouwen. Het helpt conflicten en spanningen tussen katten in huis en hen in harmonie te laten samenleven.

Hoe werkt Feliway?

Zoals eerder aangegeven zijn de Feliway-producten in feite een kopie van de natuurlijke feromonen van de kat. Daarom beschikt het over dezelfde positieve eigenschappen, waardoor het de kat het rustgevende en veilig gevoel geeft. De feromonen die door de diverse Feliway-producten worden afgegeven zijn niet waarneembaar voor mensen.

In welke situaties kan Feliway worden ingezet?

Feliway kan in diverse situaties effectief worden toegepast:

schema

Sproeien

Wanneer jouw poes of kater zijn omgeving markeert door te sproeien en/of in huis te plassen, kan dat diverse oorzaken hebben. Hoe vervelend dit ook is, voor de kat is het een natuurlijke manier om met zijn omgeving te communiceren. Zowel gecastreerde en niet-gecastreerde poezen en katers markeren hun territorium door te sproeien. Er is echter verschil in de frequentie waarmee dit gebeurt. Het is niet ongewoon dat poezen en katers in stressvolle situaties sproeien of in huis plassen. Wanneer er zich echter een gewoonte lijkt te ontwikkelen waarbij de poes of kater meerdere keren per dag en op nieuwe plaatsen sproeit, dan kan dit een teken zijn dat de kat zich niet prettig voelt in de omgeving.

Voor de behandeling van sproeigedrag is de Feliway verdamper het meest geschikt. Deze plaats je in een stopcontact in de ruimte waar de kat sproeit. Ter ondersteuning kan je eventueel gebruikmaken van Feliway spray om aan te brengen op specifieke plaatsen waar de kat sproeit. Indien de in de verdamper aanwezige flacon leeg is, dan kan je deze vervangen door een Feliway navulling.

Krabben

Wanneer een kat aan meubels, behang of tapijt krabt, dan doet hij dit hoofdzakelijk om zijn territorium af te bakenen. Buitensporig krabgedrag heeft over het algemeen niets te maken met het onderhouden van de nagels. Om naar andere katten toe het territorium te markeren, krabben katten meestal op zichtbare locaties – vaak in de buurt van rustplaatsen. Om het territorium opnieuw en sterker te markeren, krabben katten in de regel steeds op dezelfde plaatsen. Dergelijk krabgedrag duidt op onzekerheid: de kat voelt zich niet volledig veilig in zijn omgeving en heeft daarom de behoefte zijn terrein steeds opnieuw af te bakenen.

Feliway spray is bij uitstek geschikt voor het behandelen van ongewenst krabben. Door Feliway spray aan te brengen op plaatsen waar de kat krabt, geef je de kat een gevoel van veiligheid, waardoor de noodzaak om steeds opnieuw het territorium markeren verdwijnt.

Verhuizen, verbouwing en herinrichting

Katten zijn territoriale dieren die hun omgeving met zowel optische kenmerken als geur markeren. Wanneer je verhuist of de woning verbouwt of opnieuw inricht (bijvoorbeeld bij aanschaf van nieuwe meubels), dan verdwijnen de optische en geurmarkeringen die de kat eerder heeft aangebracht – en daarmee het gevoel van vertrouwdheid en welbehagen. Daarnaast hebben de katten de neiging om in een nieuwe omgeving ver van huis te gaan – met alle mogelijke gevolgen van dien.

Met Feliway verdamper kun je jouw kat helpen zich in een nieuwe omgeving snel(ler) op zijn gemak te voelen. Door de aanwezigheid van de geruststellende feromonen voelt de nieuwe omgeving enigszins vertrouwd aan. Daarom wordt aangeraden om – indien mogelijk – de verdamper enige tijd vóór de verhuizing al in het nieuwe huis te plaatsen. Daarnaast is het verstandig de verdamper ook in het oude huis te gebruiken om de kat te ontspannen en voorbereiden op de verhuizing.

Harde geluiden

Katten zijn over het algemeen schrikachtige dieren. Daarom kunnen harde en vooral onverwachte geluiden en veel rumoer een bron van stress zijn. Verjaardagen met veel gasten – mogelijk in combinatie met het verschuiven van meubilair, waardoor de kat zijn territorium verandert – en de jaarwisseling zijn daarom niet de meest plezierige dagen voor katten. De stress die de drukte en het lawaai in hun omgeving veroorzaakt, uit zich vaak in sproeien en ongewenst krabgedrag.

Tijdens deze dagen, wanneer jouw kat extra behoefte heeft aan veiligheid en geborgenheid, kan de verdamper van Feliway uitkomst bieden. Om de geruststellende feromonen voldoende tijd te geven zich te verspreiden, wordt aangeraden de verdamper ongeveer een week vóór de betreffende dag(en) al in het stopcontact te plaatsen.

Transport en bezoek aan de dierenarts

Katten zijn zeer gevoelig voor veranderingen in hun ritme en omgeving. Het transporteren van jouw kat – bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dierenarts – is daarom een bron van angst en stress. Om het vervoer van jouw kat voor jou te vergemakkelijken en voor jouw kat enigszins te veraangenamen, kun je de transportbox ongeveer een kwartier voor vertrek met de spray van Feliway behandelen. Indien de kat er na bezoek aan de dierenarts anders uitziet (bijvoorbeeld door een beschermkraag of Medical Pet Shirt dan is het mogelijk dat andere katten die eventueel aanwezig zijn anders op de ‘patiënt’ zullen reageren. Met behulp van de Feliway verdamper, kun je de andere kat(ten) helpen de ‘patiënt’ te accepteren.

Verblijf in een pension

Soms is het nodig om jouw kat tijdelijk in een pension onder te brengen – een nieuwe omgeving die vanzelfsprekend de nodige angst en onrust met zich meebrengt. Feliway spray kan het verblijf in het pension voor jouw kat veraangenamen. Daarvoor dient het tijdelijke verblijf een kwartier van tevoren met de spray behandeld te worden, zodat de rustgevende feromonen voldoende tijd hebben in te werken en de kalmerende stoffen af te geven. Door enkele dagen voor thuiskomst de verdamper in het stopcontact te plaatsen, kan je ervoor zorgen dat jouw kat zich in het ouderlijk huis weer sneller op zijn gemak voelt.

Huishoudens met meerdere katten

In een huis waarin meerdere katten samenleven, kunnen complexe sociale structuren ontstaan – van harmonieus samenleven tot felle onderlinge strijd. Voor het baasje is het vaak zeer lastig de oorzaak van conflicten te achterhalen. Een gespannen situatie leidt in ieder geval tot onrust en stress met alle gevolgen van dien – sproeien, ongewenst krabgedrag, etc.

Feliway Friends verdamper kan helpen om in een huishouden met meerdere katten de onderlinge verhouding in balans te brengen en de rust te herstellen. Het kan effectief zijn bij bijvoorbeeld staren, blokkeren, vechten, najagen en conflicten met of zonder sproeien. Het is echter belangrijk om eerst de nodige standaardmaatregelen te treffen: zorg voor voldoende kattenbakken (aantal katten + 1), voer- en drinkmogelijkheden en schuil- en/of rustplaatsen. De vuistregel die hierbij vaak gehanteerd wordt luidt: niet meer katten in de woning dan beschikbare kamers waarin zij zich kunnen terugtrekken.

Feliway Optimum startset

 35,99

FELIWAY® Optimum is een anti-stress product voor katten op feromonenbasis: het Feline Pheromone Complex. De ontdekking van dit nieuwe en unieke Feromonen Complex bij katten, zorgt ervoor dat we vanaf nu, met behulp van FELIWAY® Optimum, katten beter dan ooit kunnen kalmeren en onze katten in hun eigen taal kunnen geruststellen.

Artikelnummer: 3411113030476 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Feliway Optimum navulling

FELIWAY® Optimum is een anti-stress product voor katten op feromonenbasis: het Feline Pheromone Complex. De ontdekking van dit nieuwe en unieke Feromonen Complex bij katten, zorgt ervoor dat we vanaf nu, met behulp van FELIWAY® Optimum, katten beter dan ooit kunnen kalmeren en onze katten in hun eigen taal kunnen geruststellen.

FELIWAY® Optimum helpt, door zijn verhoogde geruststelling, de meest voorkomende signalen van stress bij katten verminderen! Het geeft katten een vertrouwd en veilig gevoel in de omgeving en zorgt voor harmonie tussen samenlevende katten. FELIWAY® Optimum is in te zetten bij ongewenst krabben, urine sproeien, verminderde eetlust, overmatige vachtverzorging, verstoppen (angst), conflicten tussen katten in huis en bij veranderingen in de omgeving, zoals verhuizen of de komst van een nieuw huisdier of baby.

Gebruiksaanwijzing

– Schroef de flacon op de verdamper en plug hem rechtop in het stopcontact stopcontact. De verdamper inpluggen in de ruimte waar de katten de meeste tijd doorbrengen. De Verdamper is geschikt voor de behandeling van één ruimte tot maximaal 70 m² en dient continu aan te staan.

– Let erop dat de verdamper aan alle kanten genoeg ruimte heeft om te verdampen. Plug de verdamper daarom niet onder planken of achter deuren, gordijnen en meubels. Dit kan de verdamping van het product verminderen en sporen achterlaten. Een vrije ruimte van minimaal 1,20 m rond de verdamper wordt aangeraden.
– Een flacon is 4 weken werkzaam en moet daarna verwisseld worden door een FELIWAY OPTIMUM Navulling. De verdamper (het witte bolletje) dient om de 6 maanden te worden vervangen voor het beste resultaat.

Waar niet inpluggen?


Het zou de verdamping blokkeren wanneer de verdamper in het stopcontact zit:
– naast een deur of raam
– achter meubels
– in een stopcontact zonder 1,20 m vrije ruimte erboven
– in de buurt van de airconditioning, openingen, terugkerende koude lucht of afzuigkap

Let op: Bij een dubbele wandcontactdoos dient de contactdoos boven de verdamper vrij te blijven

– Tevredenheid van katteneigenaren: 9,1/10
– Klinisch bewezen en aanbevolen door dierenartsen
– Kalmeert katten nu beter dan ooit! Werkt veilig en niet verdovend

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Feliway Optimum startset” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *